Alternativ vs complementar in terapie

10 06 2008

Inainte sa incep sa vorbesc despre diferite metode terapeutice, as vea sa fac o delimitare intre ceea ce inseamna alternativ si complementar in terapie, chiar daca de multe ori veti intalni conceptul de „medicina/terapie complementara si alternativa” (CAM).

Medicina complementara este folosita impreuna cu medicina conventionala pentru atingerea unui scop terapeutic, dar ea ramane in esenta o forma de medicina sau de terapie neconventionala. Un exemplu de medicina complementara este aromaterapia, terapie care presupune utilizarea prin inhalare a uleiurilor esentiale din flori, ierburi sau copaci, cu scopul obtinerii unei stari de bine sau cu scopul alinarii unor suferinte.

Medicina alternativa, tot o forma neconventionala de medicina sau de terapie, include practici care sunt in general folosite in loc ceor de medicina conventionala. Vom gasi in aceasta categorie homeopatia, de exemplu. Un alt exemplu de terapie alternativa ar fi folosirea unei diete speciale recomandate in tratamentul anti-cancer si care sa inlocuiasca chimioterapia sau inteventia chirurgicala.

Vom considera ca sisteme alternative medicina ayurvedica, medicina traditionala chineza, naturopatia si homeopatia.

Vom nota ca si terapii complementare acupunctura, terapia prin muzica, meditatia, shiatsu, reiki si multe altele. Vom vorbi, rand pe rand, despre toate.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: