Un pahar de vin rosu impotriva cancerului la san

10 07 2008

Responsabil pentru diminuarea riscului de cancer la san este resveratrolul, un foarte puternic antioxidant natural care se gaseste in vinul rosu, dar si in stugurii rosii sau negrii (in special in coaja lor), in afine sau mure sau in sucuri obtinute din aceste fructe. Resveratrolul are capacitatea de a inhiba actiunea estrogenilor in exces, care pot conduce la cancerul mamar.

Desi cercetarile medicale nu au condus la concluzia ca resveratrolul poate preveni cancerul, totusi, studiile de laborator arata ca luat in cantitati mici, resveratrolul poate fi un aliat important impotriva cancerului la san.  El inhiba actiunea estrogenilor la nivel intracelular, care in exces conduc adesea la alterarea ADN-ului. In plus, favorizeaza producerea unei enzime care poate distruge metabolitii toxici rezultati din estrogeni.

Putem asadar bea un pahar de vin rosu, aproape zilnic, insa nicidecum nu se recomanda mai multe pahare de vin, doar pentru a creste consumul de resveratrol. Altfel, ceea ce castigam pe de o parte, pierdem cu siguranta pe de alta parte. Cel mai bine ar fi ca pe langa paharul de vin rosu servit aproape zilnic sa adaugam la dieta zilnica o portie de fructe negre sau de suc proaspat din fructe negre.

Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti, avand un potential oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E considerate la un loc. Are rolul de a scadea colesterolul rau (LDL- colesterol), trigliceridele si colesterolul total, subtiaza sangele si are efect vasodilatator arterial.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: