Despre „Slim – Cum sa slabesti 30 de kilograme si sa nu le mai pui inapoi“

11 02 2009

Pentru cine nu stie, „Slim – Cum sa slabesti 30 de kilograme si sa nu le mai pui înapoi“ este o carte scrisa de Carmen Bruma, prezentatoarea TV cu o tinuta de invidiat.

Slim

Este foarte interesant sa citesti despre experientele oamenilor si mai ales despre succesele lor. Si este important, cred eu, sa citesti despre retete aplicate si povesti reale, nu despre promisiuni.

Probabil ca pe Carmen Bruma ati auzit-o de mai multe ori spunand ca a slabit 30 de kg, dar vazand-o cum arata ati considerat ca exagereaza cel putin.

Pentru a da valoare de adevar spuselor sale, Carmen introduce inca din primele pagini o poza cu ea, la 16 ani, avand 85 de kg (sper sa fii retinut corect numarul). Din momentul in care vezi poza simti nevoia sa mergi pana la ultima fila, ca sa vezi cum a obtinut performanta.

Sa va explic de ce o consider performanta. Nu datorita numarului de kilograme (poate altii au slabit si mai mult). Nici macar datorita capacitatii de a conserva succesul (desi si asta este o performanta). Din punctul meu performanta e disciplina pe care si-a impus-o si de la care nu se abate. Performanta este neclintirea din convingerile ei.

Personal nu cunosc nici o persoana atat de disciplinata. Stiu cateva persoane (printre care si persoana mea) care au putut in anumite perioade sa fie disciplinate in ceea ce priveste regimul de viata, sa respecte reguli, sa persevereze. Totusi, in toate cazurile pe care le stiu, perioadele de disciplina alternau cu cele de relaxare si garda jos. Si acesta este motivul pentru care realmente o apreciez pe Carmen Burma. Pentru capacitatea de a refuza alimente nesanatoase, tentatii sau uneori rautati.

Principiile despre care vorbeste in care nu sunt neaparat noi. Poate ca cele mai multe sau cei mai multi le-am mai citit, le-am mai auzit. Adevarata cale insa este disciplina si perseverenta.

Va recomand sa cititi cartea (este scrisa usor, de o pana de jurnalist si ca atare se citeste repede). Iar daca stiti persoane care sunt la fel de disciplinate povestiti despre ele, pentru ca merita toata aprecierea.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: